Een huisreiniging zonder spons en zeem

 In Levenslust, schoonmaak

Ik zit samen met mijn partner op de bank. Totaal uitgeblust. Ik vast in mijn eerste schrijversdip en hij in een werkomgeving met een structuur die totaal indruist tegen zijn ondernemersnatuur. Zijn bouwdrang om iets moois in de wereld te zetten en mijn behoefte om iets aan de nieuwe wereld bij te dragen, ondermijnd door onze energie. Het lijkt alsof we op alle fronten worden tegengehouden. Alsof alleen onze wilskracht ons verder helpt, maar niets vanzelf gaat. Bij ons, in huis, in ons werk. Een wisselwerking die op de een of andere wijze niet werkt. Alsof we vooruit kruipen in de modder. De energie stroperig en passief makend. Ik neem een besluit.

Oude energie overboord gooien
Het is tijd voor een huisreiniging. Vroeger werd dat altijd in het voorjaar gedaan. Ik zie mijn moeder nog soppen. Alle kamers kregen een beurt en na een week zwoegen was het hele huis weer spik en span, fris en prettig aanvoelend. Alle demonen weggegooid met de vuile sop. Nou ben ik niet zo van de sop en de spons en zeem, dus ik gooi het op een andere tour. Ik laat het huis energetisch opruimen, wat betekent dat oude emotionele energie, aardstralen, wateraders, technische straling en trauma’s opgeruimd worden. Het brengt zowel de energie van de woning als van mijzelf omhoog en tegelijkertijd wordt ook de energie van alle overige bewoners aanmerkelijk verhoogd. Na de reiniging ontstaat, normaliter, een merkbaar verschil in energie. Waardoor alles weer wat meer in de flow plaatsvindt en ik hoop dat vooral die immense moeheid verdwijnt.

De energiewaarden zijn beroerd
Uit de opgevraagde meting blijkt inderdaad dat de energiewaarde van het huis momenteel maar 40% is. En dat is uiteraard onvoldoende. Daarnaast is de verhouding tussen yin en yang verstoord waardoor er te weinig doe-energie is. Goh ‘tell me something’. Technische straling afkomstig van zenders, Wifi, 3, 4 en 5G-netwerken en satellieten, evenals aardstralen, wateraders en grondvervuiling zijn allemaal in redelijke mate verstorend aanwezig. Ook dit is niet zo verbazingwekkend als je midden in een stad woont. Maar het is wel prettig als je het buiten de deur kunt houden.

Er kleeft een doodsenergie
Maar voor het zo ver is, schrik ik me rot, want er kleeft schijnbaar ook een nare energie in ons huis. Er wordt een energie geconstateerd van een plotseling overlijden door geweld of zelfmoord. Ik peins me suf wat dit te betekenen heeft en denk aan het boek dat ik zojuist heb gelezen over de Sloveense bevolking in Karinthië tijdens de Tweede Wereldoorlog en de gedwongen keuzes die ze moesten maken om te overleven.

Is geen keuze ook een keuze?
Vervolgens denk ik aan mijn partner, die Sloveen is, en het parallelle verhaal met zijn opa die tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog is vermoord. Omdat hij geen keuze wilde maken tussen het ene of het andere regime. Maar gewoon zijn eigen unieke zelf wilde leven zonder partij te kiezen. Maar deze ‘keuze’ leidde tot een directe dood. Door te kijken naar onze roots is het al meermalen ter sprake gekomen afgelopen maanden. We zijn er ook achter gekomen dat het nog steeds moeilijk is voor familie om hierover te praten. Zou dit aan mijn partner kleven? En daarmee aan mij en het huis? Dat we het opgerakeld hebben door de gesprekken? Ik heb geen idee.

Wat is jouw offerbereidheid?
Ik realiseer me wel dat het kiezen voor je eigen ultieme zelf vaak komt met een offer. En de bereidheid om dat offer ook te brengen. Hoe zwaar of resoluut ook. Wij zijn allebei in een fase van ons leven dat we graag iets willen betekenen, maar nog niet helder hebben of dit gepaard gaat met een offer of niet. Het opgeven van bijvoorbeeld huidig werk of niet. Een lastige keuze. Een keuze die we kunnen overwegen. Mijn partner zijn opa had die tijd niet. Hij kreeg ter plekke de kogel. Verschrikkelijk. Ik weet niet of hij zich realiseerde wat het ‘niet kiezen’ betekende voor hem en zijn gezin. Voor mij doet het er niet toe. In oorlogstijd of andere crisissituaties zijn er geen helden. Er zijn slechts mensen zoals jij en ik die proberen te overleven.

Om hem te eren
Ik prijs me gelukkig dat door middel van een huisreiniging de energie weer kan worden geschoond in ons huis. En in het voorjaar van 2023 zullen mijn partner en ik naar het graf van zijn opa gaan om hem daar te eren voor zijn keuze en de heling voor het gezin en het nageslacht verder te helpen.

Huisreiniging
Mocht je zelf een huisreiniging willen doen, dan kan ik je zowel www.henk-janssen.nl als www.junoburger.com van harte aanbevelen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search