Wat is jouw intentie vandaag?

 In inspiratie, Intentie, waarde

Ik kijk naar buiten. Ik voel een gelukkige tevredenheid in mijn lichaam en als vanzelf speelt een glimlach rond mijn mond en voel ik dat mijn ogen stralen. Recht voor me in het park zie ik opgevroren dauw op het grasveld en een warme diepbruine heg. De heg strekt zich uit, dwars door het park. Een warme kleur tegen het heldere ijs met daaronder een hele zachte, groene ondergrond van het gras die mijn zintuigen prikkelen. Het winterzonnetje speelt zachtjes mee en geeft helderheid.

Ik kom zojuist uit een meditatie waar ik de intentie voor de dag in mijn lichaam heb verankerd. Intuïtief kwam in de meditatie ‘gelukkige tevredenheid’ naar boven als intentiewoorden. De natuur bevestigd het in een beeld. Als ik vandaag even die gelukkige tevredenheid kwijtraak kan ik dit beeld voor mijn ogen halen en ik ben er weer.

Wat is het eigenlijk een intentie neerzetten? En hoe doe je dat?

In je intentie zit je persoonlijke zingeving. Voor mij is het mijn diepste bedoeling om iets van waarde voor de aarde en haar bewoners neer te zetten. Het is allereerst een proces wat plaatsvindt in jezelf en het ligt voor je feitelijke, uitvoerende gedrag. Ook vandaag is dat weer de basis geweest om de meditatie te starten.

De parels van de dag bewust ontvangen

De intentie is als een soort initiatie, een eerste stap om aan de slag te gaan en het te laten vormen tot een uitvoerbaar idee. Je doorvoelt het met je hele wezen. Zoals ik in de meditatie heb gedaan. Je laadt je hart bewustzijn en al je cellen ermee op. Je voelt en weet diep vanbinnen dat je dit te ‘doen’ hebt vandaag. De intentie zorgt voor een ontvankelijke staat van zijn voor alle activiteiten, ervaringen en omstandigheden die vandaag volgen. Het geeft je een intens gevoel van vertrouwen. En zorgt ervoor dat je langere tijd op dit gevoel kan focussen en de parels van de dag bewust kan ontvangen.

Zelfvervulling

Aan het het eind van de dag genereert het een gevoel van zelfvervulling en kun je de dag in gelukkige tevredenheid, of een ander tot jouw gekomen gevoel, afronden. Het is als een dagelijks commitment met jezelf. Als een beloftevolle initiatie, inwijding naar een betere versie van jezelf. En … je kunt elke dag weer opnieuw jezelf verbinden en beginnen. De intentie leert je te vertrouwen op dat wat jij mag ervaren die dag. Om de besloten boodschappen in die ervaringen te zien. En om je daaraan over te geven.

Je intentie creatief gevormd

Een jaarintentie werkt hetzelfde. Ik heb voor 2021 een moodboard gemaakt en voel dat ik deze periode het langzaam aan het ‘laden’ ben met het gevoel die de kleuren, beelden en woorden bij mij oproepen. Je kunt ook andere intuïtieve creaties gebruiken zoals schrijven, schilderen of het via een meditatie tot je laten komen van een symbool. Elke vorm is daarin ok om je te verbinden met het nieuwe jaar of misschien een nieuw idee of iets anders.

Mijn moodboard is een krachtig middel. Inmiddels weet ik dat mijn visualisatie van 2020 de start is geweest van een nieuwe 7-jarige cyclus. En als ik naar het moodboard kijk voel ik de enorme intentie en vreugde die het uitstraalt. Het moodboard 2021 is hierop een vervolg en ligt nog heel erg open. Het belangrijkste woord is ‘inspirator’. Ik wil graag inspireren met mijn blogs, het boek ‘jouw kern van waarde’ en andere wijzen. Het ‘hoe’ begint zich heel langzaam te vormen. De intentie is er, de basis vanuit het boek gelegd. Nu elke dag bewust de dag intentie neerzetten zodat het verder kan groeien.

Wat is jouw intentie voor vandaag?

Een deel van de tekst komt uit het boek  ‘jouw kern van waarde’. Nieuwsgierig? Het is te koop via www.opaal.nu/waarde.

#waarde #intentie #inspiratie

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search