Waar is mijn intuïtie?

 In Intuïtie, Vertrouwen, waarde

Ik drentel heen en weer, alles is gedaan. Ik wil iets op de post doen, maar heb het adres nog niet. Jeetje wat voel ik me onrustig. Dan maar schrijven. Ik zit te mijmeren. Voel me niet verbonden. Melancholisch en kwetsbaar. Zo’n melancholie waarvan ik weet en voel dat ik uit verbinding ben met mijzelf. De onrust bevestigt het. Frustrerend omdat het zo’n gevecht is tussen het hoofd en het hart, de verplichtingen en de creativiteit, met mijzelf en de omstandigheden. Ik pak het boek ‘Jouw kern van waarde’ erbij, het valt open en ik lees:

De ingang naar intuïtie
Gelukkig ken ik mijn ‘ingang’. Aan het strand, in een cafeetje, aan de rivier, op een berg en ja, ook achter mijn bureau. Eigenlijk overal waar ik mijzelf kan zijn. Mijmerend, schrijvend, af en toe opkijkend. Stilte en ruimte. Een plek die mij doet mediteren. Zonder actief te mediteren. Waar gedachten vervliegen en rollen vervagen. Naast dat melancholische voel ik dan de glimlach rond mijn lippen, de kracht van mijn essentie, mijn ziel, de connectie met mijn hart en dat wat ik hier te brengen heb. Vol verlangen. Het verlangen om mijn waarde te leven. Vanuit mijn hartsverbinding verdwijnt het melancholische naar de achtergrond en word ik aangenaam rustig, vol vertrouwen in een zeer fijne zijnstoestand. Een gemoedstoestand waarin ik niet uit het lood ben te slaan. Onbeïnvloedbaar door anderen en zonder oordeel. Congruent met al dat wat is in dat moment. Krachtig en blij. Verbonden met de ziel vanuit het hart. Ik weet dan zonder te weten. Zoals iemand anders voelt zonder te voelen, ziet zonder te zien en hoort zonder te horen. Het is een ander soort weten, voelen, zien en horen. Het is een intuïtief weten, voelen, zien en horen. Afkomstig uit een andere bron dan het weten vanuit denken, lichamelijk voelen, visueel registreren en luisteren. Een andere wijze van waarnemen. Een directere, innerlijke, manier van waarnemen waarvan ik ‘weet’ dat het me leidt, richting geeft. Dat het handvatten aanreikt om mijn pad te vervolgen. Een manier van waarnemen die zonder eerdere ervaring of redenering dingen laat ‘toevallen’. Een wijze van waarnemen die synchroniciteit op mijn pad brengt en inzichten aanreikt.

Ik heb het leren herkennen als een andere vorm van weten. Intuïtief weten, alsof ik tussen de regels luister en voel wat er gaande is. Alsof ik intap op een stille ruimte boordevol onzichtbaar bewustzijn.

Het lichaam spreekt dit keer
Het boek spreekt tot me in de juiste woorden. Ik kijk nog een keer naar buiten. Ondanks de meditatie en de muziek die ik heb opgezet blijf ik enorm onrustig en vraag mijzelf: Wat wil je me duidelijk maken? Het is alsof het lichaam zegt: beweeg! Ik besluit naar Koozie, onze koffie- lunchroom te wandelen, de onrust eruit te lopen, nieuwsgierig naar wat eronder zit. Ik pak mijn spullen bij elkaar, inclusief het pakketje dat klaarligt om te verzenden.

Een onverwacht bericht
Op het moment dat ik klaar ben om de deur uit te stappen hoor ik mijn telefoon. Is het adres geappt? Ik kijk snel en word eraan herinnerd dat ik een afspraak heb met Esther van Berk, de Visiegraaf. Shit helemaal vergeten, vlug aan de wandel. Nog geen 400 meter verder weer een bericht… het adres rolt binnen. Wat een giller. Het was helemaal niet de bedoeling om te schrijven of het pakketje op de post te doen. Ik heb een afspraak over zichtbaarheid. En wat voor een.

Intuïtie en overgave omgevormd tot zichtbaarheid
Met Esther, de Visiegraaf heb ik een geweldig idee uitgewerkt. Intuïtief en helemaal passend bij de waarde die ik in de wereld wil brengen. Tijdens het gesprek keert de rust terug en thuisgekomen valt een fijne, zachte tevredenheid over me heen. Ik realiseer me de subtiliteit van de intuïtieve lichaamssignalen van vandaag en de gevraagde overgave aan dat wat is en mag ontvouwen. De melancholie is weg en heeft plaatsgemaakt voor creatiekracht. Het leidde deze morgen tot een omgekeerde volgorde. Een gaaf idee om mijn zichtbaarheid te vergroten, het pakketje te posten en vervolgens een blog die ik in flow kon afschrijven. Intuïtie en overgave omgevormd tot iets wat zichtbaar mag gaan ontstaan.

Ben je nieuwsgierig hoe die zichtbaarheid gaat worden?
Volg me dan alvast op https://www.facebook.com/jellie.pijpers of https://www.instagram.com/jelliepijpers/ of https://www.linkedin.com/in/jelliepijpers/. Wil je mijn boek ‘Jouw kern van waarde’ aanschaffen? Dat kan via www.opaal.nu/waarde.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search