Inkoopfilosoof: Verlangen genereert focus

 In contractmanagement, Inkoop, waarde

Focus. Letterlijk betekent het: het object of kwestie waarop het denken en de aandacht is gericht. Als een camera die scherp stelt op een onderwerp en de omgeving verder wazig laat worden. Elke dag zijn we bezig met focussen op kleinere en grotere dingen. Dingen die onze aandacht vragen. Bewust en onbewust. Dingen waarover we nadenken en die door de juiste aandacht en denkvermogen kunnen groeien. Tot er een moment van voltooiing komt.

Een week lang focussen
Bij mij werkt dit ook zo. Ik ondervind het aan den lijve. Voel het hartsverlangen groeien. Het verlangen naar het schrijven van mijn boek – ‘Jouw talent, jouw waarde’ – wordt groter en groter. In het voorjaar kon ik een week lang focussen op het uitwerken van de interviews die ik had met uiteenlopende mensen. Boeiende, waardevolle gesprekken. Wat was het fijn om me weer te verbinden met die gesprekken en vandaaruit focus te krijgen op het uitwerken. Er gebeurde, bewust en onbewust, heel veel die week. Onder de oppervlakte groeide het verlangen naar mijn boek, samen met de teksten die ik op dat moment schreef. Ik zag het onder mijn handen groeien. Maar aan die week kwam een einde.

Spagaat
Lopende opdrachten vroegen om de gewenste aandacht en denkvermogen. Er ontstond voor mij een spagaat, met aan de ene kant het boek met het verlangen om full focus verder te gaan, en anderzijds mijn opdrachten waar de aandacht, de energie afnam.

Bevrijding
Ik kan niet anders dan besluiten om mijn verlangen voorrang te geven. Om mij over te geven aan hetgeen zich wil manifesteren; mijn talent, mijn waarde. Met dit besluit voel ik bevrijding, ruimte en kan de focus terugkeren naar mijn opdrachten. Focus om te komen tot een afronding. Het verlangen naar het schrijven helpt mij deze focus vast te houden. Mijn hartsverlangen kan ik even parkeren. Dit geeft rust.

Verlangen
Ooh wat kijk er naar uit en hoe waardevol is het om te ervaren hoe intuïtie, vibratie, creatie, manifestatie en inspiratie met elkaar zijn verbonden door een diep verlangen van binnenuit? Ik kan niet anders dan hier gehoor aan geven, ongeacht de onzekerheid die hiermee gepaard gaat.

De zomer wacht op mij. Op de woorden die zullen komen. Woorden die erom vragen geschreven te worden. Die tezamen wachten op de waarde die zich hierdoor zal (ont)wikkelen. Het maakt het verlangen nieuwsgierig en verwachtingsvol. Als een klein kind dat buiten mag spelen. Dat zo overweldigd wordt door de speeltuin dat hij niet kan kiezen tussen de glijbaan of de schommel. Joepie!

Na de zomer ben ik weer beschikbaar voor opdrachten. Elk einde kent tenslotte weer een nieuw begin!

De Inkoopfilosoof

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Hans
  Beantwoorden

  Mooie bespiegeling. Een moedig pad en weet dat het zo werkt. Loslaten om ruimte te krijgen voor andere focus.
  Hoe makkelijk schrijft dat voor een ander, hoe moeilijk wordt het als je dat bij jezelf brengt. Dank je voor een duwtje. Mooie zomer!

  • Jellie Pijpers
   Beantwoorden

   Ook ik weet het Hans. Er is echter geen andere weg voor mijn boek ‘Jouw talent, jouw waarde’. Om het te kunnen verwoorden, is het doorvoelen de enige weg. Vertrouwen is een inkoop toverwoord. Echt vertrouwen is het vertrouwen op dat wat je hart je ingeeft en daarna te durven luisteren. Hoop dat het tot waardevolle dingen bij je leidt. Ook jij een mooie zomer.

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search