Ik kom uit de kast

 In inspiratie, Nieuws, transformatie, waarde

Jij? Ja ik! Waarom zou ik anders zijn dan alle LHBT’ers (lesbisch, homo, biseksueel, transgender)? Je eigen waarachtigheid leven, niet geleid door de buitenwereld, is een kernvraag voor iedereen. Dus ook voor mij.

Het is een proces dat bij mij heeft geresulteerd in het boek ‘Jouw kern van waarde’. In het boek gaat het natuurlijk net zo over mijn waarde als over jouw waarde. En nu het geschreven is, zou ik het kunnen dichtslaan en in de kast zetten: mission completed. Maar ik had al eerder begrepen dat het niet gaat over de verkoop van het boek, maar over het verspreiden van de boodschap: IEDEREEN IS WAARDEVOL. En daarom heb ik uit de kast te komen. Het boek als leidraad meenemend.

Iedereen is waardevol
Het vraagt van mij om me opnieuw te verbinden met mijn kern van waarde ‘inspireren’ en de missie die ik mijzelf heb gesteld ‘iedereen is waardevol’ uit te dragen en te leven. Op mijn eigen wijze kan ik hiermee bijdragen aan de veranderingen in de wereld. Het ontwikkelen van een economie waarin zowel de waarde van de mens als de aarde ten volle tot hun recht komen en niet worden uitgebuit. Hoe? Door te beginnen bij jezelf en op zoek te gaan naar de waarde die jou drijft en de wijze waarop je het met de wereld zou kunnen delen. Uniek, authentiek en waardevol.

Dat wat diep verborgen in je zit, mag in het licht komen. Mijn en jouw licht mogen gaan schijnen ongeacht de context waar je in zit en mogelijk door wordt beïnvloed. Het gaat niet om de buitenwereld. Het komt uit je binnenwereld en de uitnodiging van je ziel om daar gehoor aan te geven. En op deze wijze van betekenis te zijn voor de aarde en haar bewoners.

Het vergeten boek
Uit de kast komen is een uitnodiging aan de hele mensheid dat te zijn wat we in essentie allemaal zijn: goddelijke wezens. Velen zijn je voorgegaan, veroordeeld en verguisd en weggezet om wat ze in essentie zijn en willen leven. Bijvoorbeeld de LHBT’ers. Maar deze mensen zijn niet anders dan jij en ik. Volstrekt niet. Zij hebben echter een keuze gemaakt die hun ‘zijn’ bevestigd. Ze zijn uit de kast gekomen. En hoe goed je je eigen kast ook hebt geordend, ingedeeld en afstoft van tijd tot tijd, er komt een moment dat je je eigen boek weer uit die kast haalt en doorbladert. De vergeten hints weer herleest die het leven je heeft gegeven. En ja, je kunt het boek weer terugzetten. Keurig in het rijtje van vergeten boeken. Een vergeten leven wat aan het einde van de reis niet ten volle is geleefd. De helft van de pagina’s niet gevuld.

Je levensrommel
Stof je leven af. (H)erken de rommel. Ruim het op. Herlees de pagina’s van je eigen levensboek. En kijk metaforisch naar de aarde en haar rommel. De plastic soep die in de oceanen drijft. De vele bossen die gekapt worden en ons letterlijk de adem benemen. De grootmachten die ons maakten tot verslaafden en slaven tegelijkertijd. En realiseer je dat jij en ik dit hebben gedaan. Dat we allemaal zowel dader als slachtoffer zijn. Of het nu onze leefwereld betreft of racisme. Laat je hierdoor bewegen, aanraken zonder jezelf te verliezen in de emoties en voel je verantwoordelijkheid. Bewaak je eigen grens en sta op.

Een waardevolle reis
Ik kan niet anders meer. De roep in mij wordt te groot. Het stelt me voor nieuwe uitdagingen en keuzes en bijzondere wendingen die eraan zitten te komen. Terwijl ook ik tegelijkertijd in het systeem, het mechanisme van deze tijd overleef en toch mijn verantwoordelijkheid heb te nemen. Langzaam wordt het steeds duidelijker. De eerste zichtbare stap is het geven van een cursus bij VakantieAnders deze zomer. Geen cursus in wonderen maar ‘een waardevolle reis’. Een reis waarbij ik je inspireer om je koffer met nieuwe dingen te vullen en op weg te gaan. Naar jouw kern, jouw waarde. Speels en intuïtief.

Ook na de zomer is deze waardevolle reis te boeken. Een andere wijze van reizen en je rolkoffertje vullen geeft nieuwe inzichten en vergezichten. En op de top van je eigen berg is het uitzicht inspirerend en waardevol. De richtingaanwijzers staan al voor je klaar. De magie van de aarde wacht op je. Tot gauw!

Volg me op https://www.facebook.com/jellie.pijpers om de najaarsreis niet te missen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search