Hoe vaak luister jij naar je innerlijke stem?

 In corporatie, de bedoeling, Inkoop, innerlijke stem, innovatie, inspiratie, Nieuws, samenwerken, Trainingen, transformatie, waarde

Ik zit in een heerlijke, inspirerende omgeving en vraag mijzelf af waardoor het mij altijd aanzet tot schrijven.
Ik ben in de frisse ochtendkou hier naartoe gelopen. Ik was suf en passief toen ik vertrok en al lopende voelde ik iets veranderen in mijn lichaam. Het begon langzaam te stromen. Rol, na rol kon ik van mij afwerpen naarmate ik verder van huis af liep. Even geen partner, moeder, huisvrouw, verzorger, adviseur, coach, administrateur, etc. Nee, alleen even ´me, myself and I´.

De stad is nog stil en langs de waterkant zie ik het water kabbelen. Het verstilt langzaam mijn hersenen. Rust, stilte. Ik besluit naar Posse te lopen, gelegen in de Rijnhaven van Rotterdam.

Daar aangekomen, ademt Posse een sfeer van alles mag en niets moet. Een open, creatieve en geordende chaos. Koffie, croissantje en…..nee, vandaag geen krantje. Niet mijn hersenen weer vol laten lopen met data. Ik wil mijn innerlijke stem horen. Het verlangen groeit om vanuit mijn eigen stilte, met geroezemoes en een lay back jazzie sound op de achtergrond, contact te krijgen met mijzelf en mijn innerlijke stem. Een stem die vraagt om aandacht, die wil laten weten dat ze er is en dat ik daarop mag vertrouwen.

De eerste aarzelende woorden komen op papier en langzaam vervullen de woorden vanuit de diepte het verlangen waar ik me aan overgaf. Vervuld, dankbaar en een tikkie melancholisch, realiseer ik me dat die stem er altijd is, maar zo vaak wordt bedekt door de ruis van de dag.

Een gelukzalig gevoel van tevredenheid golft door mij heen als ik lees wat mijn innerlijke stem mij vertelt. Een magisch moment in de tijd. Ik mag vaker naar mijn stem luisteren. Niet alleen als ik alleen ben, maar ook in andere, meer zakelijke contexten, waar de waan van de dag regeert en je innerlijke stem wordt verdrukt. Terwijl ook dan de wijsheid van deze stem zo veel moois en goeds kan brengen. Ik besef dat de wijsheid van je hart zo veel juister is dan de ogenschijnlijke wetenschap van je hersenen. Wanneer je zo veel als mogelijk loslaat en luistert naar jezelf en je innerlijke stem, krijg je het vertrouwen dat wat je zegt of doet het juiste is.

Ik weet inmiddels hoe ik mijzelf kan inspireren door gehoor te geven aan de ingevingen van mijn innerlijke stem. Hoe zit dat bij jou? Hoor je ook wel eens dat geschreeuw vanuit de diepte? Dat intense verlangen naar iets wat gevoeld, gezien en erkend wil worden? Geef er gehoor aan. Op jouw manier. Ik vind het leuk om te horen waar jij je innerlijke stem het beste hoort, wat het je brengt en in welke vorm het naar buiten komt.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search