Het was de huismeester waardoor ik me kon verbinden

 In contractmanagement, corporatie, de bedoeling, Inkoop, inspiratie, Nieuws, Trainingen, waarde

Toen ik voor het eerst een woningcorporatie binnenstapte, had ik geen idee waar een dergelijke organisatie voor stond. Wat de bedoeling was. Ja, het verhuren van woningen aan sociaal minderbedeelden, maar wat betekende dat? En wat had dat met mijn vakgebied ‘inkoop- en contractmanagement’ te maken? Hoe kon ik dat verbinden?

Vanuit mijn hart begrijp ik de bedoeling van een organisatie Als ik nu terugkijk naar de organisaties waar ik voor werk, of opdrachten voor heb gedaan, ben ik altijd op zoek geweest naar een gevoel. Een gevoel waarmee ik me via het hart kon verbinden. Vanuit mijn hart begreep ik dan al heel snel wat de bedoeling was van een organisatie. En voor mij nog veel belangrijker: welke groepen of individuen er direct vanuit hun hart verbonden waren met die bedoeling.

Ik voelde de stad In de periode dat ik bij Center Parcs werkte en op het park liep, voelde en zag ik wat de bedoeling was en hoe medewerkers met gasten omgingen om ze een unieke beleving te geven.

Toen ik bij de gemeente Rotterdam kwam, ben ik even zoekende geweest naar dat gevoel, totdat ik in het Stadhuis moest zijn en vanaf de tweede ring een tijdje naar de in- en uitgaande burgers keek. Ik voelde de stad en mijn bijdrage.

Bij de woningcorporatie was het de huismeester waardoor ik me kon verbinden met de huurder en de problematiek die achter elke voordeur zit.

Het hartsgevoel van de organisatie overbrengen op de leverancier Mijn uitdaging is het om dit hartsgevoel, deze wezenlijke intentie van een organisatie over te brengen op de leverancier. Zodat de leverancier en haar medewerkers begrijpen wat hun toegevoegde waarde is. Dat het fijn is als een schoonmaker even een oud vrouwtje helpt om de boodschappen naar boven te brengen. Dat een aannemer moet stoppen met werken als de lessen beginnen of de gasten het park in komen.

Dat het niet gaat om de transactionele handeling van de overeengekomen te leveren producten en diensten, maar om de bedoeling, de intentie die ermee gemoeid is. De waarde die een organisatie nastreeft als ultiem doel. Een schoon en veilig gevoel, een fijne leeromgeving, een reparatie in één keer goed, etc.

Een ruimte gevend contract Elke organisatie kent zijn eigen bedoeling en daarmee zijn missie. Het vormt het hart, het wezen van die organisatie. En elke organisatie verdient de leveranciers die daarbij passen, vastgelegd in een contractvorm die ook daar weer bij past. Niet beperkend, maar ruimte gevend aan de intentie.

Inspiratiesessie Wil je meer weten over mijn manier van werken? Wat hartsverbinding van de organisatie heeft te maken met inkoop- en contractmanagement? Hoe ik dat doe en waarom deze aanpak zo succesvol is? Dan ben je van harte welkom bij een inspiratiesessie op 6 september 2017 vanaf 16.30 uur tot 20.00 uur.

Meld je nu aan via jellie@opaal.nu of bel me: 06 11109156.

Kosten: 35 euro (incl. koffie/thee en avondlunch met soep/quiche)

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

We nemen zsm contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

chronos-kairos